Brug Hotjar GDPR-kompatibel

Hvilke krav skal Hotjar-cookies opfylde?

Hotjar er et v√¶rkt√łj, der tilbyder dig innovative l√łsninger med Hotjar-cookies, hvis du som hjemmesideoperat√łr √łnsker at analysere adf√¶rden hos bes√łgende p√• din hjemmeside . For du kan bruge nyttige applikationer ‚Äď f.eks. B. udsendelse af nyhedsbreve eller brugerunders√łgelser – i analyseprocessen skal du opfylde bestemmelserne om databeskyttelse.

Hotjar hjemmeside hjemmeside på engelsk

EU’s generelle databeskyttelsesforordning (GDPR) har v√¶ret i kraft siden maj 2018 . Hermed har den europ√¶iske lovgiver yderligere sk√¶rpet de lovm√¶ssige krav til lovlig overensstemmelse med driften af en hjemmeside.

GDPR ‚Äď hvad ligger bag?

GDPR er et lovligt regels√¶t, der blev vedtaget p√• europ√¶isk niveau og er derfor relevant for dig som webstedsoperat√łr, hvis du driver en virksomhed inden for EU og er underst√łttet af en internettilstedev√¶relse eller har kunder fra EU.

Formålet med GDPR er at garantere private brugere på internettet sikker beskyttelse med hensyn til deres personlige data .

GDPR stiller nye udfordringer for dig som ejer af en hjemmeside, som relaterer sig til kontakt med bes√łgende p√• din hjemmeside.

Samtykkel√łsning til illustration af mobilapps

Bestemmelserne i GDPR g√¶lder ogs√•, hvis du bruger Hotjar og bruger Hotjar-cookies til dine form√•l. For at undg√• sanktioner i form af b√łder, b√łr du opfylde alle kravene for at bruge Hotjar p√• en GDPR-kompatibel m√•de. Afg√łrende er de principper, der er vedtaget p√• europ√¶isk plan, som du skal overholde, hvis du f.eks. B. som en online butiksoperat√łr √łnsker at behandle dine kunders personlige data. Du skal ikke kun sikre lovligheden af behandlingen, men ogs√• indhente dine brugeres samtykke til brugen af Hotjar-cookies.

Vedtagelsen af en ny lovregulering var l√¶nge p√•kr√¶vet, fordi databeskyttelseseksperter ikke ans√• de gamle bestemmelser for at v√¶re tilstr√¶kkelige. Her z. B. kritiserede det faktum, at en Hotjar-bruger sender sin komplette IP-adresse til webstedsoperat√łren, men han er endnu ikke blevet informeret om, hvad der sker med hans personlige data.

Eksempel på et cookie-samtykkebanner

Privatliv:

Brug Hotjar GDPR-kompatibel

F√łr √¶ndringen af databeskyttelsesreglerne var Hotjar-cookies n√¶ppe et problem. Selv f√łr √¶ndringen af databeskyttelsesloven klagede databeskyttelseseksperter over, at der ikke blev taget tilstr√¶kkeligt hensyn til beskyttelsen af private brugere. B√łdep√•l√¶ggelsen l√• allerede dengang i luften, hvis du som hjemmesideoperat√łr ikke overholdt databeskyttelsesreglerne. Men det juridiske grundlag for omfattende databeskyttelse kunne ikke tilvejebringes af den f√łderale databeskyttelseslov alene. F√łr √¶ndringen var du i stand til at bruge Hotjar uden GDPR og dens bestemmelser.

Siden √¶ndringen i databeskyttelsesloven skal du overholde f√łlgende for at bruge Hotjar GDPR korrekt:

Du bruger cookies, fordi de hj√¶lper dig i dit arbejde. De brugbare tekstfiler sikrer f.eks. B. at du pr√¶senterer din hjemmeside for dine bes√łgende, og at de i ro og mag kan se sig omkring der. Af denne grund er Hotjar og GDPR uadskillelige fra hinanden. For her skal du overholde de bestemmelser, som lovgiver s√¶tter om lovlig brug af persondata. Dette refererer til indsamling, opbevaring og behandling af alle personlige data, som brugeren stiller til r√•dighed for dig.

N√•r du bruger Hotjar, gemmes tekstfilerne i den bes√łgendes browser og hentes n√¶ste gang du bes√łger din hjemmeside. Med denne procedure f√•r Hotjar-cookies adgang til brugerens personlige sf√¶re. Derfor skal Hotjar bruges i overensstemmelse med GDPR.

Fortalerne for sk√¶rpet databeskyttelse modtog ogs√• st√łtte fra en dom offentliggjort af EU-Domstolen i 2019 (Ref.: C-673/17). Denne dom vedr√łrte en anden udbyder af analysev√¶rkt√łjer. Det g√¶lder dog ogs√• Hotjar cookies. Dommerne gentog deres holdning til det samtykke, som en bruger altid skal give dig, hvis du indsamler, opbevarer eller behandler deres personoplysninger. Dommerne ved EF-Domstolen stillede ogs√• en specifik betingelse for udformningen af samtykkeanmodningen. Brugeren b√łr involveres aktivt her ved udtrykkeligt at acceptere brugen af hans personlige data. For at bruge Hotjar GDPR-kompatibelt, er det derfor n√łdvendigt for dig at bruge tilmeldingsproceduren. If√łlge denne skal en bes√łgende p√• din hjemmeside frivilligt erkl√¶re, at han eller hun er indforst√•et med brugen af personoplysninger. Du har f√łrst den juridiske legitimitet til at bruge Hotjar-cookies, efter du har givet dit samtykke.

 

Hold dig opdateret!

Abonner på nyhedsbrev

Hotjar Cookie samtykke:

opt-in procedure

Tilmeldingsproceduren betyder, at en bruger aktivt giver sit samtykke ( Hotjar Cookie Consent). Det modsatte er fravalgsproceduren, hvor brugeren aktivt skal trække sit samtykke tilbage. For at bruge Hotjar GDPR-kompatibelt, skal du vælge opt-in-proceduren. For eksempel må afkrydsningsfeltet for at aktivere alle Hotjar-cookies ikke være forvalgt med et kryds: Brugeren skal aktivere fluebenet i cookie-banneret .

P√• andre omr√•der af markedsf√łringen, fx ved tilmelding til nyhedsbrevet, er der stadig den dobbelte tilmeldingsprocedure: Her skal du ogs√• bekr√¶fte eller verificere e-mailadressen. Dette er den eneste m√•de at sikre, at du faktisk har indtastet din egen adresse. N√•r du bekr√¶fter browsercookies, er en simpel opt-in-procedure tilstr√¶kkelig.

Hotjar og GDPR:

Hvilke andre krav skal ejeren af en hjemmeside opfylde?

For at im√łdekomme de krav, Hotjar og GDPR stiller til dig som operat√łr af en netbutik eller i e-handel, skal du tage visse forholdsregler med din online tilstedev√¶relse.

Skab s√• meget gennemsigtighed som muligt for de bes√łgende p√• din hjemmeside. Tilbyd dine kunder omfattende information om, hvilke data du indsamler, og hvordan du bruger Hotjar-cookies til at bruge de personlige data til dine form√•l. For at sikre at Hotjar og GDPR overholder databeskyttelsesloven, er du forpligtet til at g√łre det i henhold til artikel 13 GDPR.

Dit fokus b√łr ogs√• udvides til en juridisk kompatibel databeskyttelseserkl√¶ring . Hvis du driver et websted for at s√¶lge produkter eller tilbyde tjenester, er du juridisk forpligtet til at informere dine kunder om databeskyttelse. Du b√łr give bes√łgende p√• dit websted detaljerede oplysninger om, hvilke personlige data du indsamler, og i hvilket omfang du har til hensigt at bruge dem.

Opbevaringsperioden for de personlige data er ogs√• et vigtigt punkt, som brugerne af din hjemmeside b√łr v√¶re opm√¶rksomme p√•. Oplys alle de funktioner, der er vigtige for dig, n√•r du opbevarer personlige data, og glem ikke at informere dine brugere om deres fortrydelsesret i databeskyttelseserkl√¶ringen.

For at im√łdekomme de krav, som databeskyttelse stiller til dig som kommerciel webstedsoperat√łr , b√łr du bruge et sporingsv√¶rkt√łj, der g√łr det muligt for dig at forkorte dine brugeres IP-adresser . Herved opfylder du et vigtigt krav, som Hotjar og GDPR opstiller i ¬ß 25 stk. 1 i regulativet. Derudover g√łr du bes√łgende p√• din hjemmeside opm√¶rksom p√•, at du j√¶vnligt bevirker, at de tidligere IP-adresser bliver forkortet ved indsamling, lagring og behandling af data.

Du kan tage endnu et skridt i retning af at bruge Hotjar GDPR retf√¶rdigt, hvis du g√łr det gennemsigtigt for hver bruger, hvor l√¶nge du √łnsker at beholde de personlige data til din brug. Hvis Hotjar-cookies anvendes i overensstemmelse med lovgivningen, b√łr en maksimal periode p√• 14 m√•neder ikke overskrides.

Husk ogs√• eksplicit at bede dine brugere om deres samtykke til brugen af Hotjar-cookies. GDPR giver en specifik r√¶kkef√łlge for disse foranstaltninger.

Du skal f√łrst klart definere anmodningen om brugersamtykke. Den bes√łgende skal vide, hvad han skal give sit samtykke til, og hvilke konsekvenser dette er for ham.

Du skal ogs√• informere bes√łgende om, at du bruger Hotjar-cookies til at indsamle de personlige data. Angiv venligst i detaljer, hvilke persondata du √łnsker at bruge. Med Hotjar analyserer du brugervenligheden af dit websted, og hvordan bes√łgende opf√łrer sig, dvs. for at optimere dit websted kan du for eksempel foresp√łrge alder, k√łn, region osv. og drage konklusioner for din m√•lgruppe.

For at Hotjar kan v√¶re GDPR-kompatibel, skal du aktivt involvere dine brugere i samtykkeprocessen . Du skal give den bes√łgende p√• din hjemmeside mulighed for aktivt at give sit samtykke eller g√łre indsigelse mod brugen af Hotjar-cookies. Under alle omst√¶ndigheder b√łr du undlade at bruge et afkrydsningsfelt, hvor kundens svar allerede er defineret og kun skal bekr√¶ftes med et klik. Hvis du g√łr dette, giver databeskyttelsesforskrifterne mulighed for en overtr√¶delse.

Ist Ihre Webseite konform? Finden Sie es heraus mit unserer Checkliste

Checkliste herunterladen

Consentmanager g√łr Hotjar GDPR-kompatibel

Lad Consentmanager st√łtte dig, s√• du kan bruge Hotjar GDPR retf√¶rdigt. Vores samtykkestyringsudbyder vil hj√¶lpe dig med at bruge Hotjar-cookies i overensstemmelse med databeskyttelsesforskrifterne. Hvis du bruger din hjemmeside til kommercielle form√•l, kan du drage fordel af l√łsningerne fra Consentmanager. Som online forhandler vil du bl.a. B. st√łtter dig i at indhente det n√łdvendige samtykke fra dine kunder til behandling af personoplysninger p√• en juridisk kompatibel m√•de.

Consentmanager hj√¶lper dig ogs√• som reklameiv√¶rks√¶tter med at opfylde de databeskyttelsesdokumentationsforpligtelser, som er p√•lagt dig af bestemmelserne i GDPR. art. 30 GDPR f.eks. Du skal f.eks. oprette et behandlingsregister, hvor du pr√¶senterer de individuelle behandlingsprocesser af dine brugeres persondata. I vores cookie-tjek kan du finde ud af, hvilke cookies der i √łjeblikket er aktiveret.

Bestemmelserne i den generelle databeskyttelsesforordning giver ogs√• mulighed for detaljeret dokumentation i tilf√¶lde af databrud . I henhold til artikel 33 GDPR er du forpligtet til at indberette dette til den databeskyttelsesmyndighed, der er ansvarlig for din virksomhed. Har du overtr√•dt nogle af principperne i GDPR ‚Äď f.eks. B. kr√¶nke beskyttelsen af persondata – du skal dokumentere dette i overensstemmelse hermed. Du er ogs√• over for din databeskyttelsesmyndighed forpligtet til at detaljere virkningerne og de afhj√¶lpende foranstaltninger, der er truffet eller p√•t√¶nkt.

Hvis du beslutter dig for ikke at informere datatilsynet, hvis du overtræder en regel, har du ikke automatisk begået et pligtbrud. I dette tilfælde skal du dog kunne oplyse om årsagerne til, at du ikke meldte dig.

Consentmanager tilbyder dig ogs√• holdbare l√łsninger p√• de √łvrige dokumentationsforpligtelser, du skal opfylde. Dette omfatter for eksempel dokumentation af databeskyttelseskonsekvensvurderinger.

Du m√• kun opbevare de personoplysninger, som du har indsamlet, opbevaret og behandlet i en bestemt periode. Hvis denne periode er udl√łbet, skal du slette dine brugeres data igen. Til dette form√•l skal du udvikle et sletningskoncept. Ogs√• her tilbyder vores samtykkestyringsudbyder dig l√łsninger , s√• du kan overholde databeskyttelsesforskrifterne i GDPR.

Hvis du ikke selv vil besk√¶ftige dig med datasikkerhedsreglerne, har du brug for en CMP som Consentmanager. Dets l√łsninger er beskyttet under databeskyttelsesloven og opfylder alle kravene for at bruge Hotjar GDPR- kompatibelt .

Samtykkestatistik illustration

Hvad er kravene til databeskyttelseserklæringen?

Topprioriteten for at g√łre Hotjar GDPR-kompatibel er at implementere en privatlivspolitik p√• din hjemmeside. I den informerer du dine brugere om indsamling, opbevaring og behandling af dataene. Denne databeskyttelseserkl√¶ring eller i det mindste en henvisning til samme – skal v√¶re umiddelbart synlig for enhver bruger.

I databeskyttelseserklæringen angiver du også de sporingstjenester, du bruger for at kunne bruge personoplysningerne til dine formål. Du forklarer også dine læsere, hvordan de bruger Hotjar-cookies, og hvilket tredjepartsindhold du udgiver på din hjemmeside.

Hvilke sanktioner står du over for, hvis Hotjar-cookies bruges ulovligt?

Hvis du bruger Hotjar-cookies uden at have indhentet det n√łdvendige samtykke fra brugeren ved hj√¶lp af opt-in-proceduren, har du overtr√•dt den juridisk kompatible brug af Hotjar i overensstemmelse med GDPR. I dette tilf√¶lde indeholder bestemmelserne i den europ√¶iske generelle databeskyttelsesforordning strenge sanktioner. B√łder kan p√•l√¶gges op til 20 millioner euro . Hvis din virksomhed har et √•rligt verdensomsp√¶ndende salg, kan den p√•lagte b√łde v√¶re en pengebetaling, der ikke er mindre end 4 % af dit √•rlige verdensomsp√¶ndende salg .

At arbejde med Consentmanager er det rigtige skridt for at undgå dette scenarie for din individuelle sag.

Hotjar og GDPR ofte stillede sp√łrgsm√•l

[sp_easyaccordion id=”4114″]