Brug Hotjar GDPR-kompatibel


Hvilke krav skal Hotjar-cookies opfylde?

Hotjar er et v√¶rkt√łj, der tilbyder dig innovative l√łsninger med Hotjar-cookies, hvis du som hjemmesideoperat√łr √łnsker at analysere adf√¶rden hos bes√łgende p√• din hjemmeside . For du kan bruge nyttige applikationer ‚Äď f.eks. B. udsendelse af nyhedsbreve eller brugerunders√łgelser – i analyseprocessen skal du opfylde bestemmelserne om databeskyttelse.

Hotjar hjemmeside hjemmeside på engelsk

EU’s generelle databeskyttelsesforordning (GDPR) har v√¶ret i kraft siden maj 2018 . Hermed har den europ√¶iske lovgiver yderligere sk√¶rpet de lovm√¶ssige krav til lovlig overensstemmelse med driften af en hjemmeside.

GDPR ‚Äď hvad ligger bag?

GDPR er et lovligt regels√¶t, der blev vedtaget p√• europ√¶isk niveau og er derfor relevant for dig som webstedsoperat√łr, hvis du driver en virksomhed inden for EU og er underst√łttet af en internettilstedev√¶relse eller har kunder fra EU.

Formålet med GDPR er at garantere private brugere på internettet sikker beskyttelse med hensyn til deres personlige data .

GDPR stiller nye udfordringer for dig som ejer af en hjemmeside, som relaterer sig til kontakt med bes√łgende p√• din hjemmeside.

Samtykkeløsning til illustration af mobilapps

Bestemmelserne i GDPR g√¶lder ogs√•, hvis du bruger Hotjar og bruger Hotjar-cookies til dine form√•l. For at undg√• sanktioner i form af b√łder, b√łr du opfylde alle kravene for at bruge Hotjar p√• en GDPR-kompatibel m√•de. Afg√łrende er de principper, der er vedtaget p√• europ√¶isk plan, som du skal overholde, hvis du f.eks. B. som en online butiksoperat√łr √łnsker at behandle dine kunders personlige data. Du skal ikke kun sikre lovligheden af behandlingen, men ogs√• indhente dine brugeres samtykke til brugen af Hotjar-cookies.

Vedtagelsen af en ny lovregulering var l√¶nge p√•kr√¶vet, fordi databeskyttelseseksperter ikke ans√• de gamle bestemmelser for at v√¶re tilstr√¶kkelige. Her z. B. kritiserede det faktum, at en Hotjar-bruger sender sin komplette IP-adresse til webstedsoperat√łren, men han er endnu ikke blevet informeret om, hvad der sker med hans personlige data.

Eksempel på et cookie-samtykkebanner

Privatliv:

Brug Hotjar GDPR-kompatibel

F√łr √¶ndringen af databeskyttelsesreglerne var Hotjar-cookies n√¶ppe et problem. Selv f√łr √¶ndringen af databeskyttelsesloven klagede databeskyttelseseksperter over, at der ikke blev taget tilstr√¶kkeligt hensyn til beskyttelsen af private brugere. B√łdep√•l√¶ggelsen l√• allerede dengang i luften, hvis du som hjemmesideoperat√łr ikke overholdt databeskyttelsesreglerne. Men det juridiske grundlag for omfattende databeskyttelse kunne ikke tilvejebringes af den f√łderale databeskyttelseslov alene. F√łr √¶ndringen var du i stand til at bruge Hotjar uden GDPR og dens bestemmelser.

Siden √¶ndringen i databeskyttelsesloven skal du overholde f√łlgende for at bruge Hotjar GDPR korrekt:

Du bruger cookies, fordi de hj√¶lper dig i dit arbejde. De brugbare tekstfiler sikrer f.eks. B. at du pr√¶senterer din hjemmeside for dine bes√łgende, og at de i ro og mag kan se sig omkring der. Af denne grund er Hotjar og GDPR uadskillelige fra hinanden. For her skal du overholde de bestemmelser, som lovgiver s√¶tter om lovlig brug af persondata. Dette refererer til indsamling, opbevaring og behandling af alle personlige data, som brugeren stiller til r√•dighed for dig.

N√•r du bruger Hotjar, gemmes tekstfilerne i den bes√łgendes browser og hentes n√¶ste gang du bes√łger din hjemmeside. Med denne procedure f√•r Hotjar-cookies adgang til brugerens personlige sf√¶re. Derfor skal Hotjar bruges i overensstemmelse med GDPR.

Fortalerne for sk√¶rpet databeskyttelse modtog ogs√• st√łtte fra en dom offentliggjort af EU-Domstolen i 2019 (Ref.: C-673/17). Denne dom vedr√łrte en anden udbyder af analysev√¶rkt√łjer. Det g√¶lder dog ogs√• Hotjar cookies. Dommerne gentog deres holdning til det samtykke, som en bruger altid skal give dig, hvis du indsamler, opbevarer eller behandler deres personoplysninger. Dommerne ved EF-Domstolen stillede ogs√• en specifik betingelse for udformningen af samtykkeanmodningen. Brugeren b√łr involveres aktivt her ved udtrykkeligt at acceptere brugen af hans personlige data. For at bruge Hotjar GDPR-kompatibelt, er det derfor n√łdvendigt for dig at bruge tilmeldingsproceduren. If√łlge denne skal en bes√łgende p√• din hjemmeside frivilligt erkl√¶re, at han eller hun er indforst√•et med brugen af personoplysninger. Du har f√łrst den juridiske legitimitet til at bruge Hotjar-cookies, efter du har givet dit samtykke.

 

Hold dig opdateret!

Abonner på nyhedsbrev

Hotjar Cookie samtykke:

opt-in procedure

Tilmeldingsproceduren betyder, at en bruger aktivt giver sit samtykke ( Hotjar Cookie Consent). Det modsatte er fravalgsproceduren, hvor brugeren aktivt skal trække sit samtykke tilbage. For at bruge Hotjar GDPR-kompatibelt, skal du vælge opt-in-proceduren. For eksempel må afkrydsningsfeltet for at aktivere alle Hotjar-cookies ikke være forvalgt med et kryds: Brugeren skal aktivere fluebenet i cookie-banneret .

P√• andre omr√•der af markedsf√łringen, fx ved tilmelding til nyhedsbrevet, er der stadig den dobbelte tilmeldingsprocedure: Her skal du ogs√• bekr√¶fte eller verificere e-mailadressen. Dette er den eneste m√•de at sikre, at du faktisk har indtastet din egen adresse. N√•r du bekr√¶fter browsercookies, er en simpel opt-in-procedure tilstr√¶kkelig.

Hotjar og GDPR:

Hvilke andre krav skal ejeren af en hjemmeside opfylde?

For at im√łdekomme de krav, Hotjar og GDPR stiller til dig som operat√łr af en netbutik eller i e-handel, skal du tage visse forholdsregler med din online tilstedev√¶relse.

Skab s√• meget gennemsigtighed som muligt for de bes√łgende p√• din hjemmeside. Tilbyd dine kunder omfattende information om, hvilke data du indsamler, og hvordan du bruger Hotjar-cookies til at bruge de personlige data til dine form√•l. For at sikre at Hotjar og GDPR overholder databeskyttelsesloven, er du forpligtet til at g√łre det i henhold til artikel 13 GDPR.

Dit fokus b√łr ogs√• udvides til en juridisk kompatibel databeskyttelseserkl√¶ring . Hvis du driver et websted for at s√¶lge produkter eller tilbyde tjenester, er du juridisk forpligtet til at informere dine kunder om databeskyttelse. Du b√łr give bes√łgende p√• dit websted detaljerede oplysninger om, hvilke personlige data du indsamler, og i hvilket omfang du har til hensigt at bruge dem.

Opbevaringsperioden for de personlige data er ogs√• et vigtigt punkt, som brugerne af din hjemmeside b√łr v√¶re opm√¶rksomme p√•. Oplys alle de funktioner, der er vigtige for dig, n√•r du opbevarer personlige data, og glem ikke at informere dine brugere om deres fortrydelsesret i databeskyttelseserkl√¶ringen.

For at im√łdekomme de krav, som databeskyttelse stiller til dig som kommerciel webstedsoperat√łr , b√łr du bruge et sporingsv√¶rkt√łj, der g√łr det muligt for dig at forkorte dine brugeres IP-adresser . Herved opfylder du et vigtigt krav, som Hotjar og GDPR opstiller i ¬ß 25 stk. 1 i regulativet. Derudover g√łr du bes√łgende p√• din hjemmeside opm√¶rksom p√•, at du j√¶vnligt bevirker, at de tidligere IP-adresser bliver forkortet ved indsamling, lagring og behandling af data.

Du kan tage endnu et skridt i retning af at bruge Hotjar GDPR retf√¶rdigt, hvis du g√łr det gennemsigtigt for hver bruger, hvor l√¶nge du √łnsker at beholde de personlige data til din brug. Hvis Hotjar-cookies anvendes i overensstemmelse med lovgivningen, b√łr en maksimal periode p√• 14 m√•neder ikke overskrides.

Husk ogs√• eksplicit at bede dine brugere om deres samtykke til brugen af Hotjar-cookies. GDPR giver en specifik r√¶kkef√łlge for disse foranstaltninger.

Du skal f√łrst klart definere anmodningen om brugersamtykke. Den bes√łgende skal vide, hvad han skal give sit samtykke til, og hvilke konsekvenser dette er for ham.

Du skal ogs√• informere bes√łgende om, at du bruger Hotjar-cookies til at indsamle de personlige data. Angiv venligst i detaljer, hvilke persondata du √łnsker at bruge. Med Hotjar analyserer du brugervenligheden af dit websted, og hvordan bes√łgende opf√łrer sig, dvs. for at optimere dit websted kan du for eksempel foresp√łrge alder, k√łn, region osv. og drage konklusioner for din m√•lgruppe.

For at Hotjar kan v√¶re GDPR-kompatibel, skal du aktivt involvere dine brugere i samtykkeprocessen . Du skal give den bes√łgende p√• din hjemmeside mulighed for aktivt at give sit samtykke eller g√łre indsigelse mod brugen af Hotjar-cookies. Under alle omst√¶ndigheder b√łr du undlade at bruge et afkrydsningsfelt, hvor kundens svar allerede er defineret og kun skal bekr√¶ftes med et klik. Hvis du g√łr dette, giver databeskyttelsesforskrifterne mulighed for en overtr√¶delse.

Ist Ihre Webseite konform? Finden Sie es heraus mit unserer Checkliste

Checkliste herunterladen

Consentmanager g√łr Hotjar GDPR-kompatibel

Lad Consentmanager st√łtte dig, s√• du kan bruge Hotjar GDPR retf√¶rdigt. Vores samtykkestyringsudbyder vil hj√¶lpe dig med at bruge Hotjar-cookies i overensstemmelse med databeskyttelsesforskrifterne. Hvis du bruger din hjemmeside til kommercielle form√•l, kan du drage fordel af l√łsningerne fra Consentmanager. Som online forhandler vil du bl.a. B. st√łtter dig i at indhente det n√łdvendige samtykke fra dine kunder til behandling af personoplysninger p√• en juridisk kompatibel m√•de.

Consentmanager hj√¶lper dig ogs√• som reklameiv√¶rks√¶tter med at opfylde de databeskyttelsesdokumentationsforpligtelser, som er p√•lagt dig af bestemmelserne i GDPR. art. 30 GDPR f.eks. Du skal f.eks. oprette et behandlingsregister, hvor du pr√¶senterer de individuelle behandlingsprocesser af dine brugeres persondata. I vores cookie-tjek kan du finde ud af, hvilke cookies der i √łjeblikket er aktiveret.

Bestemmelserne i den generelle databeskyttelsesforordning giver ogs√• mulighed for detaljeret dokumentation i tilf√¶lde af databrud . I henhold til artikel 33 GDPR er du forpligtet til at indberette dette til den databeskyttelsesmyndighed, der er ansvarlig for din virksomhed. Har du overtr√•dt nogle af principperne i GDPR ‚Äď f.eks. B. kr√¶nke beskyttelsen af persondata – du skal dokumentere dette i overensstemmelse hermed. Du er ogs√• over for din databeskyttelsesmyndighed forpligtet til at detaljere virkningerne og de afhj√¶lpende foranstaltninger, der er truffet eller p√•t√¶nkt.

Hvis du beslutter dig for ikke at informere datatilsynet, hvis du overtræder en regel, har du ikke automatisk begået et pligtbrud. I dette tilfælde skal du dog kunne oplyse om årsagerne til, at du ikke meldte dig.

Consentmanager tilbyder dig ogs√• holdbare l√łsninger p√• de √łvrige dokumentationsforpligtelser, du skal opfylde. Dette omfatter for eksempel dokumentation af databeskyttelseskonsekvensvurderinger.

Du m√• kun opbevare de personoplysninger, som du har indsamlet, opbevaret og behandlet i en bestemt periode. Hvis denne periode er udl√łbet, skal du slette dine brugeres data igen. Til dette form√•l skal du udvikle et sletningskoncept. Ogs√• her tilbyder vores samtykkestyringsudbyder dig l√łsninger , s√• du kan overholde databeskyttelsesforskrifterne i GDPR.

Hvis du ikke selv vil besk√¶ftige dig med datasikkerhedsreglerne, har du brug for en CMP som Consentmanager. Dets l√łsninger er beskyttet under databeskyttelsesloven og opfylder alle kravene for at bruge Hotjar GDPR- kompatibelt .

Samtykkestatistik illustration

Hvad er kravene til databeskyttelseserklæringen?

Topprioriteten for at g√łre Hotjar GDPR-kompatibel er at implementere en privatlivspolitik p√• din hjemmeside. I den informerer du dine brugere om indsamling, opbevaring og behandling af dataene. Denne databeskyttelseserkl√¶ring eller i det mindste en henvisning til samme – skal v√¶re umiddelbart synlig for enhver bruger.

I databeskyttelseserklæringen angiver du også de sporingstjenester, du bruger for at kunne bruge personoplysningerne til dine formål. Du forklarer også dine læsere, hvordan de bruger Hotjar-cookies, og hvilket tredjepartsindhold du udgiver på din hjemmeside.

Hvilke sanktioner står du over for, hvis Hotjar-cookies bruges ulovligt?

Hvis du bruger Hotjar-cookies uden at have indhentet det n√łdvendige samtykke fra brugeren ved hj√¶lp af opt-in-proceduren, har du overtr√•dt den juridisk kompatible brug af Hotjar i overensstemmelse med GDPR. I dette tilf√¶lde indeholder bestemmelserne i den europ√¶iske generelle databeskyttelsesforordning strenge sanktioner. B√łder kan p√•l√¶gges op til 20 millioner euro . Hvis din virksomhed har et √•rligt verdensomsp√¶ndende salg, kan den p√•lagte b√łde v√¶re en pengebetaling, der ikke er mindre end 4 % af dit √•rlige verdensomsp√¶ndende salg .

At arbejde med Consentmanager er det rigtige skridt for at undgå dette scenarie for din individuelle sag.

Hotjar og GDPR ofte stillede sp√łrgsm√•l

[sp_easyaccordion id=”4114″]

flere kommentarer

Digital Services Act
Ret

Gælder lov om digitale tjenester (DSA) også for din virksomhed? Online platforme har yderligere forpligtelser

Lov om digitale tjenester stiller yderligere krav til gennemsigtighed for online platforme. Definitionen af ‚Äč‚Äčen online platform under DSA kan g√¶lde for din virksomhed. Som f√łlge heraf kan du blive bedt om at overholde de yderligere gennemsigtighedskrav i DSA. L√¶s videre for at finde ud af, om din virksomhed falder ind under denne kategori, og […]
A picture of a cookies with a red circle in the middle and the caption 1st party cookies and 3rd party cookies
Ny

Eliminering af tredjepartscookies og justering af dine CMP-samtykkeomfangsindstillinger

Den kommende afskaffelse af tredjepartscookies betyder en stor √¶ndring i brugen af consentmanager samtykkeomfang. Fra juni vil consentmanager ikke l√¶ngere indstille tredjepartscookies under dom√¶net consentmanager .net . Som et resultat af denne √¶ndring vil nogle af vores samtykkeomfangsmuligheder, s√•som kontospecifikt samtykke og CMP-specifikt samtykke, der bruges sammen med tredjepartscookies, blive fjernet. Vi opfordrer kraftigt vores […]